Healthy recepten

Lekker eten en drinken vindt iedereen belangrijk. Maar dat is helaas niet altijd gezond. Daarom hebben wij een aantal recepten samengesteld die lekker en gezond zijn. Deze recepten zijn gebaseerd op de Paleo levensstijl. De Paleo levensstijl is een levensstijl die voort is gekomen uit de levensstijl van de oermens. In de tijd van de oermens werd er gejaagd en verzameld. Datgene wat de mens toen at, was healthy. Pas toen de mens zelf gewassen ging verbouwden en voedsel ging produceren en bewerken zijn mensen ongezonder gaan eten. Paleo recepten zijn dus gebaseerd op gezond eten wat uit de natuur komt en niet wat bewerkt is door de mens. Paleo recepten bestaan daardoor alleen maar uit vis, vlees, groente, fruit en eieren.

Om een beeld te krijgen van hoe u dan volgens de Paleo levensstijl kan ontbijten, lunchen en dineren hebben wij hieronder voor deze drie maaltijden een recept weergegeven.

OntbijtHealthy pannenkoek van bloemkool

Een heerlijk ontbijt en ook nog eens healthy. Het kost u maar 20 minuten van uw tijd om deze pannenkoek te bereiden. Het is bedoeld voor twee personen.

Wat heeft u nodig?

Voor dit recept heeft u een snufje keltisch zeezout nodig, een halve bloemkool, twee eieren en een

 halve theelepel Currypoeder. 

Hoe bereid u de healthy bloemkoolpannenkoek?

Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden Celcius. Bekleed daarna een bakplaat met bakpapier. Puls daarna met een keukenmachine de bloemkoolroosjes fijn. Kook dan de bloemkool in een steelpan met 100 ml water. Giet de bloemkool daarna af en knijp het water wat in de bloemkool blijft zitten eruit. Roer dan de eieren en de kruiden door de b

loemkool heen. Spreid op het bakpapier het bloemkool deeg uit tot kleine cirkels. Bak ze daarna in de oven 15 minuten gaar. Haal ze na 15 minuten uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje, zod

at de onderkant niet zompig wordt.

U kunt de pannenkoeken beleggen. De pannenkoeken bevatten van zichzelf al veel smaak. Het is dus niet noodzakelijk om de pannenkoeken te beleggen. Hoe minder beleg, hoe gezonder de pannenkoek!

 

Lunch- healthy baklava

U denkt misschien dat Baklava veel suikers bevat en niet gezond is. Hieronder vindt u een gezond recept van Baklava. Het is lekker en gezond. Wat wilt u nog meer! Het kost u 20 minuten om h

et recept te bereiden. Het is bedoeld voor twee personen.

Wat heeft u nodig?

Voor dit recept heeft u 100 gram Walnoten nodig, 200 gram Pistachenoten, 40 gram Honing, 2 takjes Munt, 250 gram Kokos Yoghurt en 1,5 theelepel Kaneel.

Hoe bereid u de healthy baklava?

Verwarm allereerst de oven voor op 185 graden. Wanneer de oven aan het voorverwarmen is kunt u beginnen met het fijnhakken van de pistache- en walnoten. Meng daarna in een kom de noten met de kaneel en de honing. Spreid het mengsel op een vel bakpapier uit. Doe dit tot een dikte van een halve centimeter. Bak dit mengsel 15 minuten in de oven. Verdeel de kokosyoghurt over schaaltjes en breek het notenmengsel boven de kokosyoghurt. Voor de extra smaak kunt u er een blaadje munt aan toevoegen.

Diner- pittige en healthy garnalenspiesjes

Deze healthy garnalenspiesjes zijn een bijgerecht voor een diner. Het kost u 40 minuten de tijd om ze te bereiden en het is voor vier personen bedoeld.

Wat heeft u nodig?

Om de healthy garnalenspiesjes te bereiden heeft u 350 gram garnalen nodig. Daarnaast heeft u 1 rode peper nodig, 15 gram peterselie, 2 teentjes knoflook en 100 milliliter olijfolie.

Hoe bereid u de healthy garnalenspiesjes

Doe allereerst de olijfolie in een hoge maatbeker. Voeg daarna de knoflook en de rode peper toe. 

Mix dit met een staafmixer tot een egale dressing. Doe de garnalen in een kom en schenk de dressing over de garnalen. Marineer de garnalen minimaal 30 minuten lang. Leg tijdens het marineren van de garnalen de satéprikkers in water. Rijg daarna de garnalen aan de stokjes. Ongeveer 4 of 5 garnalen aan een stokje. Grill dan de spiesjes op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. Hak de peterselie fijn en strooi ze daarna over de garnalen.

Er zijn nog veel meer Paleo recepten. Zo kunt u op stayhealthy.nl en op paleo.nl nog meer recepten vinden.